En klassisk italiensk ret er her rettet til, for at passe den ernæringsbevidste. Mere sund men stadig med sin klassiske gode smag.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 15 min. 6 portioner
# Ingredienser
500 g pasta
200 g røget skinke
1 grøn peberfrugt
1 løg
150 g champignoner
2 spsk olie
2 spsk hvedemel
¼ tsk reven muskatnød
½ tsk friskkværnet peber
4 dl mælk
½ dl reven parmesanost
* Tilberedning
1. Bring vand i kog i en stor gryde og tilsæt pastaen.
Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
Striml skinken.
Rens og hak peberfrugten.
Pil løget og hak det fint.
Rens svampene og skær dem i skiver.
2. Opvarm olien på en pande ved god varme.
Tilsæt skinke, peberfrugt, løg og champignon, brun 3-4 min.
3. Tilsæt mel, muskat og peber og steg yderligere ca. 1 min.
Skru ned og pisk mælken i, lidt ad gangen.
Bring det i kog under omrøring.
4. Lad pastaen dryppe af og bland den med saucen.
Anret på tallerkener og drys med reven parmesanost.
Server straks.
Diætistens carbonara:
Pr. portion: Energi: Kcal 379 = kj 1591
Kulhydrat 58 g Protein 21 g Fedt 7 g (17%) Fibre 2 g
• Peberfrugt er rig på C-vitamin.
• Svampe indeholder jern og B-vitamin.
Tips:
I stedet for røget skinke, er det godt med
kogt skinke eller bacon.
Fjern synligt fedt fra kødet.
Hvis bacon anvendes, skal det steges sprødt.
Prøv andre sorter svampe,
fx østers hatte eller shiitake svampe.
Rengør svampene ved at pudse dem
forsigtigt med et fugtigt klæde.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.