En klassisk brunch-ret; dampet spinat, dækket med et
pocheret æg og en cremet ostesauce. Brug altid helt friske æg til denne ret,
det giver det bedste resultat.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 30 min. Til 4 pers.
# Ingredienser
MORNAYSAUCE
15 g smør
2 spsk hvedemel
2½ dl mælk
1 knivspids muskatnød
40 g gruyere, revet
2 æggeblommer
salt og peber
60 g smør
500 g spinat, rengjort
3 spsk eddike
8 friske æg
* Tilberedning
1. Mornaysauce:
Smørret smeltes i en tykbundet gryde over et middelvarmt
blus.
Tilsæt melet under kraftig omrøring.
Tag gryden af blusset og tilsæt mælken gradvist.
Pisk saucen godt igennem for at undgå klumper.
Stil derpå gryden tilbage på blusset.
Lad saucen simre i 4-5 min, til saucen har opnået en
passende
cremet konsistens.
Tilsæt muskatnød og stil saucen til side. Hold den varm.
2. Smelt smørret i en sauterpande.
Sauter spinaten i 5-8 min, til den er faldet sammen, og al
væden er fordampet.
Hold den færdige spinat varm.
3. Pisk osten i den varme sauce og tilsæt dernæst
æggeblommerne.
Smag til med salt og peber. Varm saucen godt igennem.
Den må dog ikke koge, det vil få æggene til at koagulere.
Hold ostesaucen varm.
4. Bring en stor gryde vand i kog.
Skru ned for blusset og tilsæt eddiken.
Vandet skal blot lige være på kogepunktet.
5. Slå æggene, et ad gangen, ud i en kop og lad dem
forsigtigt glide ned i vandet.
Lad dem simre i 2-3 min, til æggehviden netop er stivnet.
Tag forsigtigt æggene op med en hulske og lad dem dryppe af
på et rent viskestykke.
6. Fordel den dampede spinat på fire varme tallerkener.
Læg to pocherede æg på hver tallerken.
Dæk med den varme ostesauce. Serveres omgående.
Se alle de bedste opskrifter med Morgenmad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.