Den lidt bitre smag,
som endiver har, mildnes noget ved kogning eller stegning. Her bliver det bitre
en god kontrast til farsen. Retten er nem og lækker
Tid: 45 min, heraf
30-35 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 endiver (à 200 g)
1-2 gulerødder
2 æbler
300 g hakket kalv og
flæsk
1 tsk stødt ingefær
1 dl yoghurt naturel
reven skal af 1 limefrugt
1 æg
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk smør eller
margarine
1-2 dl tør æblecider
100 g valnødder
* Fremgangsmåde
1. Skyl og del
endiverne.
Pluk inderbladene
ud, så der bliver 3-4 blade tilbage.
Stil dem i et
ovnfast fad. Hak inderbladene fint.
2. Skræl gulerødder
og æbler.
Riv dem fint.
Anvend gerne food
processorens fine rive skive.
3. Bland hakket kød,
gulerod, æble, hakket endive, ingefær, yoghurt,
limeskal, æg, salt og peber til
en fars.
4. Fyld endiverne
med farsen.
Fordel fedtstoffet henover.
5. Steg dem i ovnen
ved 200 °C i 30-35 min.
Hæld æblecider ved
siden af endiverne i fadet efter 15 min.
6. Hak valnødderne
groft og rist dem på en tør stegepande.
Drys dem over
endiverne.
7. Server med
baguette og evt. en salat.
Tips: Der findes både grøngule og røde endiver i
butikkerne.
Begge sorter kan anvendes til denne ret.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kalv og flæsk
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------