En skefuld estragon
i paneringsmelet giver en fint krydret smag ved stegningen. Til fisken serverer
vi en let sauce med dild, persille, purløg og spinat - en herlig grøn og frisk
blanding.
Tid: 20 min + 30 min
for saucen i køleskab. 4 pers.
# Ingredienser
600 g torskefilet
PANERING:
½ dl hvedemel
½ dl rasp
½ tsk salt
½-1 tsk estragon
STEGNING:
2-3 spsk smør eller
margarine
SAUCE:
1 dl mager mayonnaise
1 dl cremefraiche
2-3 spsk hakket,
frossen spinat
1 spsk finthakket dild
1 spsk finthakket
persille
½ spsk finthakket
purløg
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
saucen.
Rør mayonnaise og cremefraiche
sammen.
Lad spinaten tø op
og tryk så meget væde fra som muligt.
Bland spinaten i
mayonnaisen sammen med alt det andet grønne.
2. Lad saucen stå i
køleskabet mindst 30 min før serveringen,
så kryddersmagen trænger godt igennem.
3. Skær torskefileterne
ud i mindre stykker, hvis de er store.
4. Vend fiskestykkerne
i en blanding af hvedemel, rasp, salt
og smuldret estragon.
5. Steg fisken
gylden i fedtstof nogle min på hver side.
6. Server fisken
nystegt med pressede
kartofler og agurkestave.
Tips: I stedet for torskefilet kan du bruge
sejfilet eller rødspættefilet.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------