Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer
# Ingredienser
til Fiskeragout med grønsager:
400-500 g fiskekød
(fx torsk, rødspætter eller -tunger)
250 g champignon
1 stor porre
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
3 store kartofler
(ca. 250 g)
1 dl fiskebouillon
1 dl (halv)tør
hvidvin
1 kvist timian eller
1 tsk tørret
salt og peber
Endvidere:3 spsk
hakket persille
Tilbehør. (4
personer): landbrød
*
Sådan laves Fiskeragout
med grønsager:
1. Se fiskekødet
efter for småben, og skær det i mundrette stykker.
2. Skær rodskiven af
svampene, skyl dem under rindende, koldt vand og tryk dem straks tørre. Del dem
i kvarte.
Gør porren i stand
og skær den i tynde skiver.
3. Befri
peberfrugterne for frøstol og kerner og skær dem i strimler.
Skræl kartoflerne og
skær dem i tynde skiver, evt med agurkehøvlen.
4. Anbring fisk og
grønsager skiftevis i lag i en tykbundet, (flad) gryde og krydr med salt, peber
og timian mellem lagene.
5. Hæld fiskebouillon
og hvidvin ved retten, lad den koge op og lad retten koge ved svag varme under
låg i ca 15 min., eller til kartoflerne er møre.
Drys med friskhakket
persille og server retten med landbrød til.
Tips: Andre
grønsager end de her anvendte kan benyttes, fx fennikel, løg og gulerødder.
Hvidvin kan erstattes af vand eller mere bouillon.
Dybfrosne
fiskefileter er velegnede til denne ret. De kan bruges optøede eller frosne.
Er de frosne, må
kogetiden dog forlænges med ca 5 min.
Se flere
opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------