Ingen sommer uden fisk på tallerkenen. Hvorfor ikke prøve én af de lidt oversete og glemte, måske knap så pæne, men velsmagende og mere budgetvenlige fisk?
Fjæsing med fyldig sauce på syltet gulerod, perleløg, æble
og sidste års grønne jordbær.
4 personer
# Ingredienser
Fjæsing:
4 fjæsingfileter
olie og smør til stegning
Sauce med syltet fyld:
8 perleløg
salt
20 minigulerødder
1 dl hvidvinseddike
1 dl vand
85 g sukker
10 peberkorn
2 laurbærblade
150 g smør
2 dl lage fra syltede grønne jordbær
2 sprøde æbler
Syltede grønne jordbær:
200 g umodne jordbær
2 dl æblejuice
2 dl sød æbleeddike
Atamon
* Sådan gør du
Fjæsingen har nok havets grimmeste fiskefjæs, og så er den
tilmed også farlig at træde på.
På ryggen sider en giftpig, men frygt ikke, de fleste
fiskere klipper den af, inden fjæsingen rammer køledisken.
Det flotte skind er nemt at skindstege, og kødet er mildt,
næsten sødt, i smagen.
Af samme årsag er fjæsingen rigtig mange fiskehandleres personlige
favorit.
Fjæsing
Rids skindet på fisken, og steg fileterne gyldne i olie, før
smørret tilsættes – så snart fileterne føles lidt lune på oversiden, tages de
af – restvarmen gør, at de trækker færdig af sig selv.
Servér straks fisken med en sauce med alskens syltet fyld.
Sauce med syltet fyld
Kog perleløgene møre i saltet vand med skallen på, og smut
dem derefter ud af de yderste 2 hinder.
Rens gulerødderne.
Kog en lage op af hvidvinseddike, vand, sukker, peberkorn og
laurbærblade.
Lad perleløg og gulerødder simre i lagen i ca. 3 minutter.
Lad smørret bruse op i en gryde, til vallen bliver lysebrun
i bunden, og lad det herefter køle en smule af.
Bland lagen fra syltede grønne jordbær med det brunede smør.
Smag til med salt og peber.
Lav fine små kugler med et parisiennejern af æblerne eller
skær i tern og læg i saucen. Tilsæt syltede grønne jordbær sammen med de
syltede gulerødder og perleløg lige inden servering.
Syltede grønne jordbær
Sylt jordbærrene, når de er i sæson (slut maj til juni) ved
at overhælde med kogende æblejuice blandet med æbleeddike i atamonskyllede
patentglas.
Se flere
opskrifter med Fjæsing
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------