Et enkelt og let
måltid som passer godt, når der er mange solmodne tomater. Spis tomater ofte,
de er kaloriefattige og indeholder værdifulde næringsstoffer som betakarotin og
C-vitamin.
Forberedelse 10-15
min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner
# Ingredienser
4 store modne
bøftomater
½ tsk salt
¼ tsk sort peber
5 forårsløg
1 tsk olie
100 g magert bacon i
strimler
(røget flæsk eller skinke)
1 knivspids
cayennepeber
4 æg
1 spsk reven
parmesanost
4 sorte oliven
1 rosmarinkvist
* Tilberedning
1. Udhul tomaterne
som det vises under Tips.
Tern frugtkødet.
Drys tomaterne
indvendig med salt og peber.
2. Skær løgene i
ringe.
Opvarm olien på en
pande og
brun bacon eller
skinke ca. 5 min under omrøring.
Tilsæt tomattern og
løgringe og
kog sammen til al væske er kogt ind.
Smag til med peber
og cayennepeber og
lad det blive helt
koldt.
3. Varm ovnen til
175 °C.
Pisk æggene sammen i
en skål og
rør dem i den kolde
tomatblanding.
Smag til med salt og
peber.
4. Stil de udhulede
tomater tæt sammen i et smurt ovnfast fad.
Fyld dem til ca. 1 cm fra kanten med æggemassen og
drys parmesanosten
over.
Sæt tomatlåget på og
gratiner i 20-25 min, eller
til æggemassen er
stivnet.
5. Stik et par
rosmarinblade i hver oliven og
sæt dem i tomaterne.
SERVERINGSFORSLAG
Det smager godt med kartoffelmos og/eller baguette og et glas hvidvin til.
Tips:
Sådan forbereder du
tomatskålene:
skær et låg af
tomaterne i stilkenden.
Grav kernerne ud med
en teske.
Grav derefter kødet
ud, men lad et tyndt lag
sidde indenfor skallen.
Stil tomatskålene
tæt sammen så de
støtter hinanden i
et passende stort ovnfast fad.
Hæld fyldet i og
drys til sidst parmesanosten over.
Pr. Portion: Energi:
Kcal 237 = kj 995
Kulhydrat 8 g
Protein 13 g Fedt 17 g (65%) Fibre 3 g
Se alle de bedste opskrifter med Tapas/små retter og med Forretter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.