Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 50 min. Hviletid, dej: 30 min. Bagetid, pandekager: 20 min. Gratineringstid: 15 min. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Galette:
Pandekagedej:
100 g
fuldkornshvedemel (ca. 1,66 dl)
salt
3 dl mælk
1 æg
1 spsk olie
Spinatfyld:
450 g frisk spinat
(ca. 200 g frossen)
1 knsp reven
muskatnød
sort peber
Fennikelfyld:
1 stor fennikel (450
g)
50 g smør
50 g reven
parmesanost
salt og peber
Tomatfyld:
6-7 tomater
1 løg
1 fed hvidløg
3 stilke blegselleri
2 spsk olie
½ tsk anisfrø
1 spsk konc.
tomatpuré
salt og peber
Endvidere: 50 g
reven parmesanost
Springform
*
Sådan laves Galette:
Pandekager:
1. Kom hvedemel og
salt i en skål.
Rør mælken i lidt ad
gangen.
Pisk ægget sammen og
rør det. i dejen sammen med olien. Pisk godt.
Lad dejen hvile en
halv times tid.
2. Pisk atter dejen
sammen.
Varm 1 tsk olie på
panden til den første pandekage.
Hæld ca. 2 spsk dej
på panden, vip panden let, så bunden dækkes af et tyndt lag dej. Bag pandekagen
lysebrun på begge sider.
Bag 8 pandekager i
alt.
Spinatfyld:
3. Skyl spinaten
godt i koldt vand, fjern grove stilke og visne blade.
Kom spinatbladene i
en gryde med det vand, der hænger ved, og damp dem kort for stærk varme under
låg, til de netop er faldet sammen.
Hæld dem i en sigte
og spul med koldt vand, så bevarer de smag, farve og vitaminer bedst. Frossen
spinat skal bare tø igennem.
Hak spinaten meget
fint og smag til med reven muskat og sort peber.
Fennikelfyld:
4. Befri fenniklen
for det meste af rodskiven og grove blade.
Skyl den godt og
skær den i skiver.
5. Smelt smørret i
en lille, tykbundet gryde, det skal ikke tage farve.
Kom fennikelskiverne
i og lad dem snurre under låg ca. 10 min., eller til de er møre.
Tag dem fra varmen,
mos dem og bland med reven parmesanost.
Smag til med salt og
peber.
Tomatfyld:
6. Skold, flå og hak
tomaterne.
Pil og hak løg og
hvidløg.
Skær
selleristænglerne i tynde skiver.
7. Varm olien på en
pande og svits løg og hvidløg et par min.
Tilsæt tomater,
blegselleri, anisfrø og tomatpuré og lad blandingen småsnurre uden låg et
kvarters tid, eller til saucen er tyk og jævn.
Smag til med salt og
peber.
8. Smør en
springform. Læg en pandekage i bunden.
Fordel fyldet
skiftevis mellem pandekagerne.
Gem lidt af
tomatsaucen. Det øverste lag skal være en pandekage.
9. Sæt formen i en
180 °C varm ovn og bag galetten et kvarters tid.
10. den ud af formen
og læg den på et rundt, varmt fad.
Drys lidt
parmesanost over.
Server resten af
tomatsaucen til.
Tips: Galette kan laves med mange slags fyld, men
sørg for, at det ikke er for flydende.
INFO: Galette er et udtryk, der bruges i det franske køkken
til at betegne forskellige typer flade runde eller fritformede skorpekager,
eller, i tilfælde af en bretonsk galette, en pandekage lavet med boghvedemel
normalt med en velsmagende fyldning.
Se flere opskrifter
med Galette
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------