Gazpacho er er kold grønsagssuppe fra det sydlige Spanien. Den er meget nem at lave, og passer perfekt til en varm sommerdag | Få Kogebog.dk' opskrift her.
Giver 2 portioner
# Ingredienser
6 store, meget modne
tomater (ca 1350 g )
1¾ dl + 1¾ dl tomatsaft
1 lille fed hvidløg
2 spsk frisk
limesaft
2 spsk olie
1 spsk
hvidvinseddike
1 tsk sukker
½ til 1 tsk salt
½ tsk tørrede
oreganoblade, knust
6 forårsløg, skåret
i tynde skiver
40 g fint hakket bladselleri
40 g fint hakket,
agurk, uden kerner, med skræl
1 eller 2 friske
jalapeno chilier, uden kerner, finthakkede
Hvidløgscroutoner (opskrift nedenfor) eller færdigkøbte croutoner
150 g avocado i tern
1 rød eller grøn
peberfrugt, uden kerner, hakket
2 spsk persille
limebåde (valgfrit)
syrnet fløde (opskrift nedenfor) (valgfrit)
* Fremgangsmåde
1. Fjern kernerne og
hak 1 tomat fint. Sæt det til side.
2. Hak de resterende
5 tomater groft; Blend halvdelen af tomaterne, 1¾ dl tomatsaft og hvidløg i
blenderen indtil det er jævnt.
Pres det gennem en si op i en stor skål; smid kernerne ud.
Gentag med de
resterende grofthakkede tomater og 1¾ dl tomat saft.
2. Pisk limesaft,
olie, eddike, sukker, salt og oregano op i tomatblandingen.
Rør den fint hakkede
tomat, løg, selleri, agurk og chili i.
Dæk det til; køl det
i mindst 4 timer eller op til 24 timer.
4. Tilbered
hvidløgscroutoner.
5. Rør i suppen; øs
den op i en afkølet skål.
Tilsæt croutoner, avocado, peber, persille, limebåde og syrnet fløde efter
smag.
Hvidløgscroutoner
# Giver ca 100 g
5 skiver fast hvidt
brød
2 spsk olie
1 fed hvidløg,
finthakket
1 knivspids paprika
*
1. Forvarm ovnen til
150°C.
Skær skorperne af
brødet; skær dem i 1½ cm tern.
2. Varm olien i en
stegepande over mellem varme.
Rør hvidløg og
paprika i.
Tilsæt brødet; steg
under omrøring i 1 minut indtil brødet er jævnt dækket med olie.
3. Spred brødet på
en bageform.
Bag det i 20 til 25 min
indtil det er sprødt og gyldent. Lad det afkøle.
Syrnet fløde
#
2 dl piskefløde, øko
saft af ½ citron
salt, efter smag
*
Pisk fløden til en let flødeskum og stil på køl 1 time.
Kom citronsaft og salt i flødeskummet.
Smag til.
Trin 1: Skrab
forsigtigt tomathalvdelen for at fjerne kernerne.
Trin 2: Pres
tomaterne gennem en si.
Trin 3: Pisk
limesaft op i tomatblandingen.
Se alle de bedste opskrifter med Gazpacho
Se alle de bedste opskrifter med Mexicansk
INFO: Gazpacho er en kold suppe fremstillet af findelte rå
grønsager. Opskriften stammer fra Andalusien. Suppen er baseret på bouillon,
tørret brød, hvidløg, olie, salt og eddike. De fleste opskrifter
indeholder tomat. Rød gazpacho laves af tomater, peberfrugt, agurk, løg og
eventuelt flere grønsager. Varianter: Salmorejo, Ajoblanco.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------