En let frokostret, med spansk inspiration som du kan nyde en varm sommerdag på terrassen eller i
haven. Opskrift fra en cafe i det sydlige Spanien.
Tid: ca 40 min, heraf
ca 5 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
2 røde peberfrugter
½ frisk agurk (ca 250
g)
4-5 tomater
2 spsk hvidvinseddike
3 spsk bouillon (vand
+ terning)
1-2 pressede fed hvidløg
½ tsk salt
¼ tsk peber
½ spsk olie
3-4 spsk hakket purløg
4 æg
HVIDLØGSCROUTONER:
25 g margarine
25 g parmesanost
1 presset fed hvidløg
4 skiver lyst fuldkornsbrød
* Fremgangsmåde
1. Skyl grønsagerne.
Udkern peberfrugterne.
Skær agurk, tomater og
peberfrugter i tern.
Bland det hele på et fad.
2. Rør hvidvinseddike,
bouillon, hvidløg, krydderier og olie sammen.
Hæld dressingen over
grønsagerne og bland det hele godt.
Drys purløg over og lad
det stå svalt ca 30 minutter.
3. Kog æggene, "smilende",
6-7 min.
4. Rør fedtstof, ost
og hvidløg sammen. Smør det på brødskiverne.
Gratiner dem ved 225
°C ca 5 minutter.
Del hver skive i 4 stykker.
5. Server gazpachoen
anrettet på tallerkener med halve æg og hvidløgscroutoner til.
Tips: Samme grønsagsblanding kan blendes med ca 7 dl
bouillon og 3 dl tomatjuice.
Det bliver til en kold, frisk grønsagssuppe (gazpacho).
INFO: Gazpacho er en kold suppe fremstillet af findelte rå
grønsager. Opskriften stammer fra Andalusien. Suppen er baseret på bouillon,
tørret brød, hvidløg, olie, salt og eddike. De fleste opskrifter
indeholder tomat. Rød gazpacho laves af tomater, peberfrugt, agurk, løg og
eventuelt flere grønsager.
Se alle de bedste opskrifter med Gazpacho
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------