Gedden har det
perfekte kød til farsretter. Det giver fasthed og fin smag. Prøv en gang denne
festlige ret! Den smager saftsuseme godt.
Tid: 40 min. 4 pers.
# Ingredienser
500 g geddefilet
1 tsk salt, ¼ tsk
peber
2 æggehvider
3 dl piskefløde
SAUCE:
2 store tomater
1 lille løg
½ spsk smør eller
margarine
salt og peber
1 dl piskefløde
1 dl tør hvidvin
1 dl fiskebouillon
(vand + terning)
75 g smør
1 tsk friskpresset
citronsaft
2 spsk hakket dild
2 æggeblommer
200 g pillede rejer
* Fremgangsmåde
1. Findel fisken i
foodprocessoren. Tilsæt salt og peber.
Tilsæt æggehviderne
en ad gangen.
Spæd med fløden mens maskinen kører.
2. Bring 1½ liter
vand i kog med ½ spsk salt.
3. Form farsen til
æggestore boller ved hjælp af
en spiseske mod en
fugtet, rundet håndflade.
4. Læg fiskebollerne
med god afstand i en sauterpande.
Hæld kogende vand
over så det knapt dækker.
Læg et stykke smurt
papir over og lad dem simre 8-10 min.
Hæld vandet fra.
5. Lav saucen:
Flå tomaterne ved
først at dyppe dem i kogende vand.
Fjern kernerne og
skær tomatkødet i tern.
Pil og hak løget.
6. Svits løg og
tomat i fedtstoffet et par minutter.
Lad det koge ind og
passér det derefter igennem en si.
Smag til med salt og
peber.
7. Kog fløde, vin og
fiskebouillon ind til det halve.
Tag gryden af varmen
og pisk koldt smør i.
8. Pisk tomatsaucen
i. Smag til med citronsaft og dild.
Pisk æggeblommerne i
så saucen jævnes.
Tilsæt rejerne.
9. Server geddefarsbollerne
med ris og rejesauce samt en salat.
Tips: En del af geddekødet kan erstattes med andet
hvidt fiskekød, fx sej eller torsk.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk eller Rejer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------