Denne anderledes gratin med pølse, zucchini og soltørrede tomater er farvestrålende og saftig og smager godt for store som små.
• For at mindske fedtindholdet kan man vælge mager
grillpølse, letmælks-yoghurt og fløde 13%.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 6-8 portioner
#Ingredienser
1 kg pølser
½ (200 g) grøn zucchini
½ (200 g) gul zucchini
3 rødløg
200 g gedeost
2 spsk piskefløde
2 spsk cremefraiche
100 g soltørrede eller ovntørrede tomater
3 dl hønsebouillon
1 dl olie
* Tilberedning
1. Varm ovnen til 150 °C.
Tag skindet af pølserne og skær dem i cm-tykke skiver.
Skyl zucchinierne og skiv dem på samme måde.
2. Pil løgene og hak dem fint.
Bland med smuldret gedeost, fløde og cremefraiche.
3. Læg pølse, zucchini og gedeostecreme lagvis i et
let smurt ovnfast fad.
4. Bag i ovnen ca. 30 min.
Læg de tørrede tomater i blød i lunkent vand.
5. Blend de tørrede tomater med bouillon og
olie til en glat sauce.
Varm den og server til gratinen.
Tips:
Erstat evt gedeosten med Danablue, men brug kun den
halve mængde, dvs. 100 g.
Tør dine egne tomater i ovnen ved 75-100°, ca. 1 time.
Vælg modne tomater.
Skiv dem og læg dem på en plade med bagepapir.
Tør så i ovnen.
Gratin med pølse:
Pr. portion (8): Energi: Kcal 558 = kj 2343
Kulhydrat 9 g Protein 18 g Fedt 50 g (80%) Fibre 1 g
Se alle de bedste opskrifter med Pølser
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.