En lækker - alt i et
fad - gratin med porrer, kartofler og skiver af hamburgerryg øverst, krydret
med rosmarin. Lyder det ikke godt? Nemt at forberede og så lige til at varme,
når det er spisetid.
Tid: 1¼ time, heraf
1 time i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg kartofler
1 mellemstor porre
1 tsk salt
lidt peber
1 dl piskefløde
2 dl mælk
600 g hamburgerryg
½-1 tsk rosmarin
* Fremgangsmåde
1. Skæl kartoflerne
og skær dem i tern.
2. Rens porren og
snit den fint.
3. Læg kartofler og
porre lagvis i et letsmurt ovnfast fad.
Krydr med salt og
peber undervejs.
4. Bland fløde og
mælk og hæld det over.
5. Bag gratinen i en
225 °C varm ovn i 45 min eller til kartoflerne er møre.
6. Skær kødet i ½ cm
tykke skiver.
Læg dem i en række
ovenpå gratinen.
7. Drys med smuldret
rosmarin og sæt fadet tilbage i ovnen i 15 min
8. Server retten med
en blandet salat.
Tips: Retten kan fint tilberedes i portionsforme,
som stilles sammen på bagepladen.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------