Her får du havkat i 5 spændende udgaver. Frisk fisk er
hovedingrediensen i disse fine retter. Servér med udvalgte grønsager fx
kantareller, det er bestemt værd at prøve.
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 15 min. 4 personer.
# Ingredienser
4 stykker havkatfilet
2 spsk mel
1 bøftomat
1 fed hvidløg
400 g kantareller
3 spsk olie
10 g smør
salt og peber
* Tilberedning
Krydr fisken med
salt og peber.
Vend dem i melet,
ryst overskydende mel af, og køl fisken af.
Skyl tomaten, fjern
frø og ribber, og skær den i tern.
Pil hvidløget, og
hak det.
Rens kantarellerne
omhyggeligt med en børste eller et fugtigt viskestykke.
Sørg for, at de er
tørre.
Opvarm halvdelen af
olien i en stor sauterpande.
Tilsæt svampene, og
svits dem for høj varme under stadig omrøring.
Tilsæt tomat til
sidst, krydr med salt og peber, og rør 1 minut.
Tag panden fra
varmen, og hold indholdet varmt.
Lad smørret bruse af
på en pande sammen med resten af olien.
Steg fisken heri,
til den er gyldenbrun, med en blød kerne.
Læg fisken på varme
tallerkener.
Anret
svampe-blandingen rundt om. Server straks.
Havkat med
kantareller og chorizo
Kom 50 g pillet chorizo
skåret i tern på panden samtidig
med kantarellerne
Mørksej samtidig
med champignon
Få en billigere ret
ved at udskifte havkat med fx mørksej og
kantarellerne med
champignon.
Løgmarmelade
Sautér 500 g løg i
tynde skiver i 2 spsk olie.
Krydr med salt og
peber, tilsæt 1 spsk rørsukker,
2 spsk vineddike og
1 dl cider.
Lad det simre sagte
for lav varme 1½ time.
Server det til
fisken.
Sauce vierge
Kør 4 flåede tomater
uden kerner med ½ tsk stødte korianderfrø,
2 spsk friske,
blandede krydderurter, 1 hakket fed hvidløg, saften
af 1 citron, 1 dl
olie, salt og peber i blender eller foodprocessor.
Server saucen til
fisken.
Se alle de bedste
opskrifter med Havkat Fisk Kantareller Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------