Den søde ananas har
en mørnende effekt på kødet og gør det endnu mere saftigt og lækkert.
Sammen med en
krydret blanding af farin, sennep og peber bliver denne ret en helt speciel
smagsoplevelse.
Tid: 2½ time, heraf
1½-2 timer i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 2 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
1 kg nakkekam uden
svær
10-15 hele nelliker
1-2 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
1 spsk mørk farin
1 tsk sennepspulver
¼ tsk sort peber
1 lille ds. ananas i skiver ( 230 g)
* Fremgangsmåde
1. Stik nellikerne i
kødet, i kanten mellem kød og ben.
2. Sæt et
stegetermometer i kødet.
Sørg for at spidsen
rammer midt i kødet.
3. Smelt fedtstoffet
og pensl kødet med det.
4. Bland salt,
farin, sennepspulver og peber.
Fordel det over
kødet.
5. Læg stegen i et
ovnfast fad.
Steg den i en 175 °C varm ovn i 1½-2 timer eller til termometeret viser 75 °C.
6. Spæd med 1-2 dl
ananassaft ad et par gange efter at kødet har taget farve.
Læg ananasskiverne
i, når der mangler 20 min af stegetiden.
7. Tag kødet op. Lad
det hvile en tid under folie.
8. Skær det løs fra
benene og skær det i skiver.
9. Server med skyen,
ananasskiver, kartofler og haricots verts.
Tips: Du kan også bruge nakkefilet.
Den tilberedes som
anvist, men temperaturen skal være 85 °C.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
Se alle de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------