Ovnstegt svinekam med fyldte tomater og Pommes Boulangére "kartoflerne
fra bageren" den franske metode til ovnkogning af kartofler.
til 4 personer
# Ingredienser
1¼-1½ kg svinekam
med svær
1-1½ spsk salt
1 bouillonterning
Fyldte tomater:
4-6 store tomater
1-2 mellemstore løg
50 g smør
1 bdt. persille,
1 dl rasp
salt og peber
Pommes Boulangére:
1 kg store
skrællekartofler
300 g store løg.
* Tilberedning
1. Stegen lægges med
sværsiden nedad i en bradepande.
Der hældes vand ved,
så sværen er dækket, og den
forkoges 20 min ved
250 °C.
Stegen tages ud,
sværen ridses og gnides godt med salt.
En bouillonterning
opløses i lidt vand og tilsættes stegeskyen.
Stegen med
kartoflerne sættes i ovnen, hvor den steger 25 min
ved 250 °C.
Herefter dæmpes til
175 °C, og der steges færdigt ved denne
temperatur i ca. 45
min.
2. Et låg skæres af
tomaterne, indmaden skrabes ud med en ske
og gemmes til sauce.
Løget hakkes fint,
svitses i fedtstof, tilsættes hakket persille, rasp, salt,
peber og fordeles i
de udhulede tomater, der kommes i et ovnfast fad.
En klat smør lægges
på hver tomat, og der gratineres i ovn 8-10 min
ved 200 °C.
3. Stegeskyen
tilsættes den finthakkede tomat-indmad, koges
igennem, smages til
og jævnes.
4. Pommes Boulangére.
Kartoflerne
skrælles, skæres i kvarte, brunes i fedt på en pande
sammen med løgene,
der skæres i tykke skiver fra top til rod, og
fordeles rundt om
stegen i bradepanden.
Kartoflerne
tilberedes videre sammen med stegen. Se opskriften.
Se alle de bedste opskrifter med Grisekød Se også Gris, udskæring af
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.