Et perfekt tilbehør til tofuretter, og så er den hurtig og
nem at tilberede.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
4 forårsløg
3 spsk jordnøddeolie
350 g shiitake svampe, skivede
2 fed hvidløg, pressede
350 g babyspinat
2 spsk risvin eller tør sherry
2 spsk klar honning
* Tilberedning
1. Skær forårsløg i skiver med en skarp kniv.
2. Varm olien i en stor, forvarmet wok eller tykbundet
pande.
3. Tilsæt shiitake svampene og lynsteg ca. 5 min, eller til
de er bløde.
4. Rør hvidløget i wokken.
5. Tilsæt spinatbladene og lynsteg i yderligere 2-3 min,
eller til spinatbladene akkurat er faldet sammen.
6. Rør sherry og honning sammen i en lille skål og dryp det
over spinaten.
Varm det igennem under omrøring, til spinaten er dækket af denne blanding.
7. Fordel retten på 4 varme tallerkener, drys forårsløg over
og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 146. Sukker 9 g. Proteiner 4 g. Fedt 9 g.
Kulhydrater 10 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Honning fra en enkelt blomst har en bedre, mere individuel
smag end blandet honning.
Akaciehonning er typisk kinesisk, men man kunne også forsøge sig med honning
fra kløver, citron-, lime- eller appelsinblomst.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.