Jordskokken, den knudrede rodfrugt, der ligner kartofler,
har en skøn lidt nøddeagtig smag og kan bruges både rå og tilberedt.
Jordskokker er nemme at dyrke og kan overvintre i jorden og graves op efter
behov.
Arbejdstid: 20 min. 2 personer. Er du alene så halver
portionen.. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Jordskokkesalat:
500 g jordskokker
1 æble
1-2 spsk citronsaft
2-3 spsk olie
salt og peber
*
Sådan laver du Jordskokkesalat:
Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i papirtynde
skiver på et mandolinjern.
Skræl æblet og riv det groft eller snit det fint.
Vend jordskokker og æbler med lidt citronsaft og lidt olie
til en lækker råkost og smag til med salt og friskkværnet peber.
TIPS: Du kan også skære rensede jordskokker i grove stykker,
vende dem med citronsaft, olie og timian og bage dem i ovnen ved 200 °C i ca 20
min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD