I
denne suppe mødes vinteren med foråret. Suppen er lavet med jordskokker, der er
i slutningen af deres sæson, og de drysses inden servering med et af forårets
første skud fra køkkenhaven nemlig purløg.
Arbejdstid:
40 min. Stege/kogetid: ca. 20 min. Fryse-egnet uden ærter og purløg. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til :
500
g jordskokker
1
løg (hakket)
15
g smør
2
fed hvidløg (knuste)
½ liter
grønsagsbouillon
1
dl cremefraiche 38%
100
g fine grønne ærter
citronsaft
salt
og friskkværnet peber
Tilbehør:
purløg
(fintklippet)
brød
*
Sådan
laver du Jordskokkesuppe med purløg:
Skræl
jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
Steg
løgene klare i en gryde med smør og tilsæt hvidløg.
Steg
et øjeblik og tilsæt jordskokkerne.
Varm
grønsagerne igennem og tilsæt bouillon.
Lad
suppen simre 10-15 min. til jordskokkerne er helt møre.
Blend
suppen og kog den igennem med cremefraiche.
Tilsæt
ærter og varm suppen igennem et par min.
Smag
til med citronsaft, salt og peber.
Server
suppen med fintklippet purløg og brød.
Se de andre
gode opskrifter på skønne supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD