Roqueforten er her rørt op med smør. Det giver den en lidt
blidere smag, som passer fint til den lidt bitre julesalat. Eller brug brie
eller camembert
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning ingen. Portionen giver
40-45 stk.
# Ingredienser
260 g roquefort, brie eller anden skimmelost
140 g smør, blødt
friskkværnet peber
1 spsk portvin
4 julesalat
2 spsk hakkede valnødder
et par kviste persille, til pynt
* Tilberedning
1. Kom ost, smør og portvin i blenderen og blend, til massen
er jævn og glat.
Smag ostemassen til med friskkværnet peber og evt. lidt mere
portvin.
Kom massen over i en skål og stil den til side.
2. Fjern de yderste blade fra julesalaten.
Rodskiven skæres bort, og alle bladene løsnes forsigtigt.
3. Kom ostemassen i en sprøjtepose forsynet med en
stjernetylle.
Sprøjt en lille roset ud på hvert salatblad.
Drys med de hakkede valnødder.
Arranger bladene i stjerneform på et rundt serveringsfad.
Lav en lille buket af persillen og læg den i midten.
Serveres straks.
Kokketips
Ostemassen kan forberedes i forvejen og opbevares i en tæt
boks i køleskabet. Julesalat har dog en vis tendens til at blive brune i
kanten, så retten bør først gøres klar, umiddelbart inden den skal på bordet.
Se alle de bedste opskrifter på Tapas/små retter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.