Let at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 25 min.
4 personer.
# Ingredienser
til Kartoffel-selleripuré
700 g kartofler
½ stor selleri (ca 200 g)
Endvidere:
1 dl koge vand
1 tsk salt
hvid peber
25 g smør
persille eller brøndkarse
*
Sådan laves Kartoffel-selleripuré
1. Skræl kartofler og selleri og skær dem i små stykker.
Kog kartofler og selleri møre hver for sig i usaltet vand.
Salt i kogevandet gør pureen sej.
De skal være godt møre, det varer ca 25 min.
2. Hæld vandet fra grønsagerne over i en skål. Det må godt
være samme skål.
Gem det.
Damp grønsagerne kort uden låg, så alt vandet fordamper.
3. Purér kartofler og selleri gennem en sigte eller i
blender.
Rør pureen lind med lidt af kogevandet og smag til med salt
og peber.
Rør smørret i.
4. Skyl og hak persille eller brøndkarse og vend det i puréen
kort før servering.
Tips: Pureen kan serveres til både kød og fisk.
Specielt er den fin til vildt.
Gratinering: Rør puréen med 2 æggeblommer og 20 g smør.
Fordel puréen i et smurt, ovnfast fad eller sprøjt toppe på
en smurt bageplade.
Drys med 2 spsk revet ost, fx grana, og gratiner retten i
ovnen ved 225 °C, til overfladen er gylden, 5-8 min.
Osten må ikke blive brun, så smager den bittert.
På billedet ses Bøf Lindstrøm med kartoffel-selleripuré
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------