Opskrift på en lækker mexicansk grøn tomatillo salsa. Den passer perfekt til majs, kylling, omelet, fisk, i en burger eller sammen med quesadillas.
# Ingredienser
4 friske majskolber
2 jalapeño pebre
225 g tommatillos eller
tomater
½ rød eller grøn peberfrugt, hakket, fjern kerner og hinde (se Teknik)
2 forårsløg, tyndt skivet
2 spsk lime eller citronsaft
2 spsk vand
½ tsk knust koriander
2 spsk hakkede friske
persilleblade
tortilla skaller
limeskiver, rød chilipeber
i skiver og friske persilleblade til pyntning
* Fremgangsmåde
1. Pil hylstret af majskolben
og fjern silken. (Se Teknik).
Skyl under rindende koldt
vand.
2. Hold på spidsen af
1 majskolbe så den står på stilkens ende i en stor pande.
Skær ned ad siden med
en kniv så kernerne løsnes uden at skære i den inderste del.
3. Pres ned ad hver kolbe
med den sløve ende af en kniv for at løsne resterende majs og væde.
4. Jalapeño peber kan
svie og irritere huden; brug plastichandsker når du skal arbejde med pebrene og
rør ikke ved øjnene.
Skær peberne i halve
på langs.
Fjern kerner, hinde og stilke med en lille kniv; smid det ud.
Hak pebrene fint og bland
dem med majsene.
5. Fjern hylstret fra
tomatillos.
Vask den klistrede rest
af; Hak dem.
6. Bland tomatillos,
peberfrugt, løg, limes af t, vand og koriander med majsblandingen; læg låg på.
Bring det i kog over
høj varme; skru ned på lav-mellem varme.
Lad det simre i 5 min,
rør halvvejs igennem kogningen.
Lad det afkøle; Bland
persille i. Gemmes i køleskab.
Serveres med tortilla
skaller. Pynt hvis det ønskes.
Trin 2: Skær ned ad siden
på kolben for at løsne kernerne.
Trin 3: Pres ned ad siden
på kolben for at løsne resterende kerner og væde.
Trin 5: Fjern hylstret
fra tomatillos.
INFO: Udover navnet og
udseendet er tomatillo ikke en variation af tomater. Hjemmehørende i Mexico, ligner
den en grøn tomat pakket ind i et peberagtigt hylster, men dens aroma er citronagtig.
Brug rød peber hvis du
bruger tomatillo og grøn peber hvis du bruger tomater for variation i farverne.
Tomatillo, også kendt som den mexicanske skaltomat, er en
plante af natskyggefamilien, der bærer lille, sfærisk og grøn eller grøn-lilla
frugt med samme navn. Tomatillos stammer fra Mexico og blev dyrket i den
præ-colombianske æra.
Se alle de bedste opskrifter med Majs
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------