Braiseret nakkekam med masser af smag, bl.a. fra timian og grønsager. Dertil skøn grønsagspuré med porre, selleri, og gulerod. Se opskriften her.
# Ingredienser
½ kg nakkekam uden svær
10 kviste frisk timian
25 g smør
3 gulerødder i mindre stykker (ca. 100 g)
1 porre i mindre stykker (ca.100 g)
¼ knoldselleri i mindre stykker (ca. 100 g)
1 laurbærblad
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 dl vand
100 g kvark naturel
1½ spsk hvedemel
½ dl vand
Pynt: Fintsnittet porretop.
Tilbehør: Kartofler og porrer.
* Tilberedning
Skær ikke for dybe rids på langs ad nakkekammen.
Læg timiankviste i ridsene.
Bind bomuldsgarn om 3-4 steder så kammen holdes sammen.
Lad smørret blive gyldent i en stegegryde.
Brun kødet på alle sider (ca. 4 min i alt).
Tilsæt grønsager, laurbærblad, salt, peber og vand.
Steg nakkekammen ved svag varme og under låg ca. 15 min på
hver side.
(ca. 30 min i alt).
Mål med et stegetermometer kødets centrumstemperatur efter
ca. 20 min.
Den skal være ca. 65 °C.
Steg evt. kødet færdigt i endnu 10 min.
Tag kødet op og lad det hvile tildækket i ca. 10 min.
Fjern laurbærbladet og kom grønsager og stegesky i et
blenderglas.
Blend i ca. 20 sek.
Hæld blandingen tilbage i gryden.
Rør kvark og mel sammen i en skål. Tilsæt vandet lidt efter
lidt.
Rør jævningen i grønsagspuréen og lad den koge ved svag
varme og
under omrøring i ca. 5 min. Smag puréen til.
Ved serveringen: Fjern bomuldsgarnet fra nakkekammen.
Skær kødet i skiver og anret dem på et fad.
Server grønsagspuréen i en skål ved siden af.
Kokketips:
Det er let at blende, men læs brugsanvisningen for blenderen
grundigt igennem.
De fleste retter bør blendes i mindre portioner, så der er
plads i blenderglasset til,
at væsken kan "løfte sig", når blenderen startes.
Fyld kun glasset 1/3 op.
Se alle de bedste opskrifter med Nakkekam
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.