Let opskrift på en lækker indonesisk risret: Nasi goreng betyder 'stegte ris' på indonesisk - og her får de stegte ris selskab af kylling, rejer og peberfrugt
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Kogetid, ris: 25
min. Stegetid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Nasi goreng
Løse ris:
300 g langkornede ris (4 dl)
6 dl hønsebouillon (evt vand)
salt
Omelet:
3 æg
½ tsk kinesisk soja
20 g smør
Endvidere:
300 g kyllingebrystfilet
100 g kogte, pillede rejer
3 løg
2 fed hvidløg
1 grøn peberfrugt
4 spsk olie
salt og peber
ca 2 spsk kinesisk soja
Tilbehør:
sambal oelek
sambal goreng
sambal manis
boemboe opor
*
Sådan laves Nasi goreng
Løse ris:
1. Kog risene for svag varme i bouillon 12 min. under
tætsluttende låg.
Sluk og lad risene stå 12 min. Rør forsigtigt i risene, så
de bliver løse.
Omelet:
2. Pisk æg, 2 spsk vand og soja sammen.
Smelt smørret på en pande og hæld æggemassen på.
Lad den netop stivne ved svag varme.
Lad den glide over på et fad.
Nasi goreng:
3. Befri kyllingekød et for skind og skær kødet i strimler.
Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skyl peberfrugten og befri den for frøstol og kerner.
Flæk den og skær også den i fine strimler.
4. Varm olien op i en tykbundet gryde og svits løg og
hvidløg.
Kom kyllingekødet i og brun det med nogle min.
Tilsæt peberfrugten og de kogte ris under omrøring og lad
det snurre, til risene er gennemvarme.
5. Kom rejerne i og krydr retten med salt, peber og soja.
Vær varsom med saltet, sojaen salter ret meget.
6. Skær omeletten i strimler og læg dem ovenpå ved
serveringen.
Server krydderierne sambal oelek, sambal goreng, sambal manis
og boemboe opor til, så hver kan krydre efter behag.
Tips: Sambal oelek er en stærk pasta af chili, sambal
goreng er chili tilsat løg, sambal manis er fintmalet chili og løg ristet i
olie, og boemboe opor består bl.a. af koriander, kommen og hvidløg.
Kroepok, der er knuste rejeskaller blandet med palmemarv, er
også velegnet tilbehør.
De købes som oblater og frituresteges få min. i olie og
bliver til store sprøde »skumflager«. Krydderierne købes i specialforretninger
og større supermarkeder.
Fintsnittet porre kan erstatte peberfrugten.
Retten kan laves med hakket oksekød eller rester af stegt
eller kogt kød.
INFO: Nasi goreng er en indonesisk ret med kogt, stegt ris,
der er stegt i en wok eller en stegepande og blandes normalt med andre
ingredienser, såsom æg, grønsager, skaldyr eller kød. Det spises ofte for sig
selv eller som akkompagnement til en anden ret.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------