Spaghettisquash er et græskar af Cucurbita pepo var.
fastigata inden for græskar-familien. Den er på størrelse med butternut squash
og farven på skallen varierer fra elfenbenshvid til gul og orange. Midten er
fyldt med spiselige kerner. Frugtkødet går fra gult til orange
Spaghetti-squash er navnet på dette fine græskar, og det er
det, fordi indmaden kan rives i fine spaghetti-lignende strimler. Se hvordan
her:
Giver 4
portioner
# Ingredienser
1 spaghetti-squash (ca
1350 g)
225 g mellemstore rå rejer
1 fed hvidløg
5 cl olie
225 g rødbrune muslinger
120 g friske eller frosne ærter
40 g soltørrede tomater i olie, uden væde og hakkede
1 tsk tørret basilikum
25 g reven parmesanost
Friske basilikum blade og estragon blomster til pyntning
Tips: Soltørrede tomater
kan erstattes med 2 hakkede tomater, uden kerner.
(For at tage kernerne
ud af tomaterne, skæres tomaten i halve.
Fjern kernerne med en
ske; smid kernerne ud.)
* Fremgangsmåde
1. Forvarm ovnen til
190 °C.
For at bage squashen
prikkes huller flere steder med en stegegaffel for at dampen kan slippe ud.
2. Placer squashen i
en stor foliebelagt bageform; bages i 20 min.
Vend squashen om; bages
i yderligere 25 min eller indtil den er nem at trykke ned med en finger.
Større squash tager længere
tid at bage.
Skær den straks i halve
for at forhindre yderligere kogning.
3. Imens, pilles rejerne.
Fjern benene ved forsigtigt
at trække dem af skallen.
Løsn skallen med fingrene,
og skub den af.
For at fjerne venen på
rejen, skæres et overfladisk snit ned langs ryggen af rejen med skrællekniven.
Løft venen ud og smid
den væk.
(du finder måske dette
nemmere at gøre under rindende koldt vand.)
4. For at skive hvidløg,
skæres enderne af feddet.
Pres forsigtigt feddet.
Fjern skrællen.
Skæres i skiver med kniven.
5. Varm olien over mellem-høj
varme i en stor pande.
Steg hvidløget, under
omrøring, i den varme olie, lige indtil det begynder at brune.
Fjern hvidløget; og smid
det ud.
Tilsæt rejer, muslinger,
ærter, tomater og basilikum.
Steg under omrøring i
1-2 min indtil rejerne bliver pinkfarvede og muslingerne bliver uigennemsigtige.
Sæt det til side.
6. Skrab kernerne ud
af squashen.
7. For at fjerne spaghettitrådene
fra squashen, sorteres trådene ud af hver halvdel med 2 gafler.
Læg trådene på et varmt
serveringsfad.
Hæld den stegte skaldyrsblanding
over; vend forsigtigt så det dækker.
Strø ost over. Pynt hvis
det ønskes. Serveres straks.
Trin 1: Prik huller for
at dampen kan slippe ud.
Trin 6: Skrab kernerne
ud af squashen.
Trin 7: Sorter trådene
ud af squashen med gafler.
INFO: Squash, spaghetti
er tilgængelige hele året; højsæson december til februar. Se efter hårde, glatte,
ensfarvede squash uden ridser og stød. Undgå dem som er grønne eller har pletter.
Opbevares, hele, på et koldt, tørt sted i op til 3 dage; i køleskab i op til 1 uge.
Se alle de bedste opskrifter med Tilbehør
✅ Her er kogebogen
med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med
Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------