Forret. Arbejdstid: 25 min. Kogetid: ca 20 min. Afkøling: mindst 1 time. Middelsvær at lave. Lav pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Okra med tomater
½ kg okra
1 løg
2 fed hvidløg
300 g tomater
3 spsk olie
saft af ½ citron
Pynt: hakket persille
*
Sådan laves Okra med tomater
1. Skyl okraerne i koldt vand.
Skær forsigtigt hele vejen rundt om toppen og skær stilken
af, uden at selve frugten beskadiges.
Tryk okraerne tørre i et viskestykke.
2. Pil løg og hvidløg og hak begge dele fint.
3. Skold og flå tomaterne.
Fjern kernerne og hak tomatkødet.
4. Varm olien i en gryde og svits det hakkede løg gyldent.
Kom hvidløg i og lad det svitse med et øjeblik.
5. Tilsæt tomatkød og okraer.
Krydr med citronsaft, salt og peber og hæld så meget vand
ved, at grønsagerne er knap dækket.
Lad retten koge under låg ved svag varme ca 20 min, til
okraerne er møre.
En nål skal gå igennem uden større modstand.
6. Hæld retten i et fad og lad den afkøle.
Drys med hakket persille, inden den serveres.
Tips: Server Flûtes til.
Eller Hvedekranse
med krydderurter.
Se alle de bedste opskrifter med Okra
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------