Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 10-15 min. Skal trække: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Okrasalat
500 g okra
1 tsk salt pr. l kogevand
saften af 1 citron
Marinade:
6 spsk olie
2 spsk citronsaft
1 spsk hakket purløg
1 spsk hakket persille
1 spsk hakket citronmelisse
salt og peber
*
Sådan laves Okrasalat
1.. Fjern stilkene og skyl okraerne i rindende, koldt vand.
2. Bring vand, salt og citronsaft i kog.
Dæmp varmen, læg okraerne i og kog dem ved svag varme 10-15 min.,
til de er netop møre.
Stik i dem med en nål, den skal gå næsten ubesværet igennem.
3. Hæld vandet fra okraerne og skyl dem godt, de kan være
»slimede«.
Marinade:
4. Hæld citronsaften i en skål og tilsæt lidt salt og
friskkværnet peber.
Rør, til saltet er opløst.
5. Tilsæt olien langsomt under piskning.
Vend krydderurterne i.
6. Skær okraerne over en eller to gange på tværs. Eller del
dem på langs.
Læg dem i et lavt fad.
7. Hæld marinaden over og lad salaten trække køligt ca 1
time.
Tips: Serveres som tilbehør til kødretter, specielt
til lam.
Citron kan erstattes af lime.
Se alle de bedste opskrifter med Okra
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------