En nem opskrift med et strejf af Østasien. Lækkert lynstegt oksekød med svampe, soya, hvidløg, løg, masser af peberfrugter og nudler i kinesisk stil. Giver 4 portioner
# Ingredienser
30 g tørrede svampe
1 tsk majsstivelse
1 tsk
oksekødsbouillonterning
1 spsk sojasauce
1 spsk sesam olie
450 g oksemørbrad.
afpudset
2½ spsk olie
1 fed hvidløg, fint
hakket
1 knivspids kinesisk
femkrydderipulver
2 små løg, skåret i både
1 grøn peber, i
tynde skiver
1 rød peber, i tynde skiver
225 g tynde ægnudler i kinesisk stil, kogt og afdryppet
* Fremgangsmåde
1. Læg svampene i en
mellemstor skål; tilsæt varmt vand så det dækker svampene helt.
Lad det stå i 30 min;
afdryppes.
2. Vrid overskydende
vand fra svampene.
Fjern stilkene og smid dem ud.
Skær hattene i tynde
strimler.
3. Bland
majsstivelse, bouillonterning, 6 cl ekstra vand, sojasauce og sesamolie i en
lille skål; bland det godt. Sæt det til side.
4. Skær kødet i
tynde skiver, hver ca 2½ cm lange.
5. Varm olie i en
wok eller en dyb stegepande over høj varme.
Tilsæt hvidløg og
femkrydderipulver; lynsteg i 15 sekunder.
6. Læg kødet i wokken;
lynsteg indtil det er brunet, ca 5 min.
Tilsæt løg; lynsteg
i 2 min.
Tilsæt svampe og
pebre; lynsteg indtil pebrene er sprøde og møre, ca 2 min.
7. Rør i
majsstivelseblandingen; hæld den op i wokken.
Kog under omrøring
indtil væden koger og bliver tykkere.
Serveres over varme
kogte nudler.
Trin 2: Fjern
stilkene fra svampene.
Trin 4: Skær kødet i
skiver.
Trin 6: Tilsæt
svampe og pebre til wokken
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------