Det er ikke nødvendigt at anvende de dyre udskæringer af
oksekød til denne ret. De små, marinerede kødstykker vil blive møre.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 3¼ time.
Tilberedning: 10 min.
# Ingredienser
250-300 g oksekød (fx tyksteg)
1 lille løg
1 lille, grøn peberfrugt, udkernet
ca. 3 dl vegetabilsk olie
1 forårsløg, i korte stykker
nogle få skiver frisk ingefær
1-2 små grønne eller røde chilier, udkernede og skivede
2 spsk sort bønnesauce
MARINADE
½ tsk tvekulsurt natron eller bagepulver
½ tsk sukker
1 spsk lys sojasauce
2 tsk risvin eller tør sherry
2 tsk jævning
2 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Med en skarp kniv eller en flækkekniv skæres kødet i små,
tynde strimler.
2. Marinade: Rør alle ingredienser sammen i et lavt fad.
Tilsæt kødet og vend det i marinaden.
Tildækkes og marineres i mindst 2-3 timer.
3. Skær løg og peberfrugt i små tern.
4. Varm olien i en forvarmet wok eller stor pande.
Tilsæt kødet og lynsteg i ca. 1 minut, eller til det ændrer
farve.
Kødet tages op med en hulske og afdryppes på køkkenrulle.
Sættes til side og holdes varmt.
5. Hæld olien ud, så der kun er 1 spsk tilbage i wokken.
Tilsæt forårsløg, ingefær, chilier, løg og peberfrugt og
lynsteg i ca. 1 minut.
6. Tilsæt sort bønnesauce og rør, til den er glat.
Kom kødet tilbage i wokken, vend det hele sammen og lynsteg
i yderligere 1 minut.
Hæld retten på et varmt fad og server straks.
Næringsindhold:
Kalorier 392. Sukker 2 g. Proteiner 13 g. Fedt 36 g.
Kulhydrater 3 g. Mættede fedtsyrer 7 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Oksekød
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.