Tærter med ost og
skinke er populær mad. Når den fyldes med æggestand, kaldes den for en quiche. Det
smager bare så godt. Retter med bacon hitter
Tid: ca 2 timer,
heraf 1¼ times hvile og 40 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 3
mdr.
4-6 pers.
# Ingredienser
MØRDEJ:
3 dl hvedemel
½ tsk salt
75 g koldt smør
eller margarine
1 lille æg
2-3 spsk vand
FYLD:
4 skiver bacon
4 skalotteløg
2 dl reven emmenthaler
4 mellemstore tomater
2 spsk hakket persille
ÆGGESTAND:
4 æg
1 spsk kartoffelmel
¼ tsk fint smuldret
timian
4 dl fløde 13% eller
mælk
1 tsk salt
¼ tsk peber
persille
* Fremgangsmåde
1. Bland mel, salt
og fedtstoffet i tern i en skål eller i foodprocessoren.
Arbejd det sammen
til en grynet masse.
2. Pisk æg og vand
sammen.
Kom det i og ælt dejen hurtigt sammen.
Tryk den lidt ud og
pak den ind i plastfolie.
Lad dejen hvile
koldt ca 1 time.
3. Rul dejen ud og
læg den i en tærteform eller en springform ca 25 cm i diameter.
Lad den hvile ca 10
min.
4. Prik bunden og
tryk en strimmel alufolie fast om kanten.
Forbag bunden 10
min. i en 200 °C varm ovn. Fjern folien.
5. Imens skærer du
baconet i tern.
Pil løgene og hak
dem fint.
6. Steg halvdelen af
baconet og alle løgene på en pande til væsken er kogt ind.
7. Fordel blandingen
i tærtebunden. Drys reven ost over.
8. Pisk
ingredienserne til æggestanden sammen og hæld det over.
Skyl tomaterne og
skær dem i skiver. Læg dem på.
Drys resten af
baconet over tomaterne.
9. Bag quichen ved 200
°C ca 30 min eller til æggestanden er stivnet og gylden.
Drys med persille og
server.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza Pie eller Bacon
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------