Server
denne klassiske franske salat som perfekt aftensmad på en varm dag og lær at
pochere æg.
2
personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 10 min.
#
Ingredienser til :
½
liter blandede grønne salater
100
g grønne bønner
Dressing:
2 tsk
stærk dijonsennep
1 spsk
olie
salt
og friskkværnet peber
Fyld:
150
g bacon
2-3
skiver daggammelt hvedebrød
2 tsk
vineddike
Pocherede
æg:
2
liter vand
1
dl eddike
4
store og meget friske æg
lidt
groft salt og friskkværnet peber
*
Sådan
laver du Salade lyonnaise med pocherede æg:
Skyl
og slyng salatbladene
Nip
bønnerne, og kog dem i 3-4 min. i letsaltet vand, læg dem i iskoldt vand, og
dryp af i en sigte.
Rør
sennep sammen med olien i, og krydr med salt og peber.
Vend
dressingen med salat og bønner, og fordel salaten på to tallerkener.
Skær
bacon og brød i terninger.
Steg
baconterningerne gyldne på en slip-let pande ved svag varme.
Kasser
evt. lidt af det afsmeltede fedt.
Tilsæt
brødterningerne, steg dem sprøde sammen med baconen, og tilsæt eddike til
sidst.
Drys
blandingen over salaten.
Bring
vand og eddike i kog i en gryde.
Vandet
skal stå ca. 8 cm op ad kanten.
Slå
æggene ud ét ad gangen i en kop, og krydr med salt og peber.
Lad
forsigtigt æggene glide ned i det kogende vand ét ad gangen.
Saml
evt "løse trevler" æggehvide med en træske.
Dæmp
varmen, så det akkurat simrer.
Pocher
æggene i 4-7 min., afhængigt af hvor bløde de skal være.
Tag
æggene op med en hulske, og læg dem i varmt vand tilsat 2 tsk salt pr. liter.
Fjern
trevler af æggehvide.
Tag
æggene op lige før brug, og lad dem dryppe af i en sigte.
Læg
2 pocherede æg på hver tallerken med salat, og spis med det samme.
---
Se flere dressinger og skønne salater
her
Kilde: Hjemmets bedste MAD