Frisk og let salatsuppe med appelsinsaft. Mange forbinder
supper med den kolde tid. Vi synes nu, der er al mulig grund til at spise en
hurtig suppe hele året rundt
Tilberedningstid: 15 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 lille icebergsalat
1 tsk smør
1 lille løg
100 g kartoffel
1½ dl appelsinsaft
purløg
2½ dl bouillon
1 knsp timian
salt og friskkværnet hvid peber
1 knsp reven muskatnød
1 æggeblomme
1 spsk cremefraiche
* Tilberedning
Smelt smørret i en gryde.
Hak løget fint og svits det i det varme fedtstof.
Skræl kartoflerne og skær dem i små terninger.
Kom dem i gryden og spæd med appelsinsaften.
Lad det simre 5 min. ved jævn varme.
Gør salaten i stand, vask den og lad den dryppe helt af.
Skær salatbladene i grove stykker og kom dem i gryden.
Tag lidt salat fra til garniture
Vask og tør purløget og klip det fint. Kom den i gryden.
Spæd med bouillon.
Krydr med timian, salt, peber og reven muskat.
Lad suppen koge igennem og purer den i blenderen eller
gennem en trådsigte.
Rør æggeblomme og cremefraiche sammen og kom det i suppen.
Varm suppen igennem igen.
Den må ikke koge!
Pynt den færdige suppe med salatstrimler.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.