En klassisk østersret. Salsa-østers er rå og serveres med en
stærk dressing af tomat, rødløg og lime. I Danmark lever østersen især i den
vestlige Limfjord, og er i øvrigt temmelig sjælden.
# Ingredienser
24 østers
SALSA
400 g modne tomater, flåede, udkernede og skåret i tern
1 rødløg, fint hakket
2 limefrugter, saften af
1 tsk Tabasco
1 tsk grofthakket, frisk koriander
3 tsk grofthakket, frisk bredbladet persille
friske korianderblade, pynt
* Tilberedning
1. Østers åbnes og tages ud efter anvisningen nedenfor.
Læg østerserne i en skål med deres saft og sæt den i
køleskab.
Rens de dybe skaller grundigt, og kasser de flade.
2. Salsa:
Rør alle ingredienser undtagen de hele korianderblade sammen
med salt og sort peber.
Tildækkes med køkkenfilm og sættes til side i 20 min ved
stuetemperatur.
Anbring dem på et leje af salatblade eller knust is.
Læg en østers i hver skal, fordel saften over dem samt en
smule salsa.
Pyntes med korianderblade.
Åbning af østers
Anvend en østerskniv med beskyttelsesskjold og beskyt altid
den hånd,
der holder østersen, med et tykt klæde.
Østerserne skrubbes i koldt vand.
Læg en østers med den hvælvede side nedad
på et tykt, dobbelt klæde i håndfladen.
Stik østerskniven ind ved den spidse ende af østersen ved
hængslet.
Før kniven ind, så mindst 3 cm af bladet er inde.
Vrid kniven, så skallerne løsnes fra hinanden.
Før kniven hele vejen rundt mellem østersen og den øverste
skal,
skær hængslet igennem og fjern den øverste skal.
Østersen løsnes med kniven og tages op.
Saften hældes gennem en sigte, foret med musselin, i en
skål,
således at eventuelt sand sies fra. Gem saften.
Se alle de bedste opskrifter på Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.