I Mexico serveres der typisk en form for salsa til alle
måltider. Salsaen vises her med nachos, sprøde majschips. Denne gode
salsa skaber en god stemning
Chilipebre kan variere utrolig meget i styrke, afhængig af
sort, modenhed og voksested.
Forberedelsestid 20 min + 2-3 timer i køleskab. Portionen
giver ca. 7 dl sauce / 6 personer.
# Ingredienser
3 modne tomater, udkernede og hakkede
1 løg, hakket
3 chilipebre (Serrano), udkernede og hakkede
2 tsk salt
2 tsk citronsaft
1 spsk frisk koriander, hakket
* Tilberedning
1. Alle ingredienser røres godt sammen i en skål.
Dæk salsaen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet i
mindst 2-3 timer.
Det er vigtigt for smagen, at salsaen får god tid til at
trække.
2. Salsaen kan serveres køleskabskold eller ved
stuetemperatur.
Passer fint til grillet fisk, kylling, oksekød eller som dip
med majschips.
Kokketips
Hvis salsaen ønskes mere jævn, kan den blendes. Tilsæt den
friske koriander efter blendningen.
Serrano-chilipebre kategoriseres som middelstærke til
stærke.
INFO: Salsa er en række saucer, der bruges som krydderier
til tacos og andre mexicanske og mexicansk-amerikanske fødevarer, og som dips
til tortillachips. De kan være rå eller kogte og serveres generelt ved
stuetemperatur.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.