Ved at fjerne benet
fra rygsiden og alligevel få fisken til at se hel ud, får du gæsterne til at
undre sig. Desuden dufter denne ret aldeles udsøgt, når den kommer ud af ovnen.
Tid: 40 min. 4 pers.
# Ingredienser
1 sandart, 1-1½ kg
50 g smør
1 æggeblomme
2 dl fintrevet
daggammelt hvidt brød
2 spsk finthakket
skalotteløg
1 dl hakket persille
1 tsk salt
¼ tsk peber
2-3 dl tør hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Rens og skrab
fisken, lad hovedet sidde på (men fjern gællerne).
Skær forsigtigt
fisken op fra rygsiden på begge sider af rygbenet.
Klip rygbenet af ved
hoved og hale, så tæt som muligt, så fisken forbliver hel.
2. Puds filetsiderne
fri for ribben og småben.
Fold fisken ud på et
let smurt ovnfast fad.
Bugsiderne skal
mødes på midten og fisken blive så flad som muligt, med skindet nedad og kød
siden op.
3. Bland smør,
æggeblomme, brød, løg og halvdelen af persillen til en ensartet masse.
Drys fisken med salt
og peber.
Fordel massen i et
jævnt lag over fiskekødet.
4. Hæld hvidvinen i
fadet ved siden af fisken.
5. Stil fisken i en 250
°C varm ovn i 12-14 min eller til den har fået fin farve.
6. Drys resten af
persillen i vin-bouillonen rundt om fisken.
7. Server med kogte
kartofler, broccoli og gulerødder.
Tips: Retten kan også tilberedes på fiskefilet, som
lægges i et fad.
Fyldet fordeles over
og hvidvinen hældes ved.
Gå i øvrigt frem som
anvist.
Se alle de bedste opskrifter med Sandart eller andre
Fisk
INFO: Beaulieu er en lille landsby beliggende på den
sydøstlige kant af New Forest nationalpark i Hampshire, England, og hjemsted
for både Palace House og British National Motor Museum.
Restauranter, vine, museum og mange andre bruger navnet som
betegnelse.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------