Kog en dobbelt
portion. Det er ikke større ulejlighed at koge en dobbelt portion af kartofler,
ris eller pasta. Så har du til næste dag, hvor man enten kan dampe tilbehøret i
en sigte over en gryde med kogende vand - eller blande det i gryderetter,
gratiner eller salater.
Varm kartoffelsalat
passer godt til pandestegt kød, til røget fisk og til pølser.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 20 min.
# Ingredienser
2 løg
15 g smør
1 dl bouillon af
terning
8-10 kogte kartofler
1 spsk
hvidvinseddike
2 dl piskefløde
salt, hvid peber
grønt drys, fx
purløg eller forårsløg
* Tilberedning
1. Hak løgene groft
og svits dem i smørret i en gryde - De må ikke brune.
2. Tilsæt kogende
bouillon.
3. Skær kartoflerne
i skiver, der varmes i gryden.
Tilsæt eddike og
derefter fløde.
Lad retten simre,
til den er jævn.
Der skal røres af og
til, så det ikke brænder på, men gør det forsigtigt, så kartoflerne
ikke moser ud.
Smag til med salt og
peber.
Drys med purløg
eller forårsløg
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.