Ikke kun børnene kommer til at holde af dette gode makaronifad. Det er en saftig og velsmagende ret, som bliver en god hverdagsfavorit.
Forberedelse 30 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
# Ingredienser
400 g makaroni
2 røde peberfrugter
1 lille løg
1 fed hvidløg (kan udelades)
2 spsk olie
salt, peber
margarine til fadet
40 g mandelflager
1 bundt persille, ca. 1 dl hakket
3 æg
2 dl letmælk
100 g reven parmesanost
50 g (godt 1 dl) mager, reven Danbo
1 spsk rasp
* Tilberedning
1. Rens peberfrugten og skær den i strimler.
Pil og hak løg og hvidløg.
Varm ovnen til 175 °C.
2. Kog makaronien i rigeligt letsaltet vand i tre
fjerdedele af den tid, der anvises på pakken.
Hæld den op i et dørslag og lad den løbe af.
3. Opvarm olien på en teflonpande.
Steg peberfrugt. løg og hvidløg, ca. 5 min.
Krydr godt med salt og peber.
Bland det med makaronien.
Hæld det i et letsmurt rundt, ovnfast fad med høje sider.
Drys mandlerne over og lad det svale noget af.
4. Skyl og tør persillen. Hak den fint.
Pisk æg og mælk sammen og tilsæt persille og parmesanost.
Hæld blandingen over makaronien.
Bland den revne ost med rasp og drys det over.
5. Sæt fadet på ovnens nederste rille.
Bag, til overfladen er gylden og æggemassen stivnet,
ca. 30 min.
Vegetarisk makaronifad:
Pr. portion: Kalorier 747 = Kilojoule 3127
Kulhydrat 83 g Protein 36 g Fedt 30 g (36%) Fibre 5 g
• Rød peberfrugt og persille indeholder meget C-vitamin.
• Danbo-, parmesanost og mandler er sikre kalciumkilder.
Tips:
Makaroni og anden pasta skal svømme i vand:
beregn ca. 1 liter vand til 100 g makaroni.
Lad vandet koge heftigt og hæld pastaen i.
Rør rundt nu og da.
Til denne ret smager peberfrugten bedst uden skal.
Du skræller hurtigst peberfrugten med en kartoffelskræller
eller en lille skarp kniv.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.