Her får du stegte ris i 5 spændende udgaver. Retter med tofu,
vagtelæg, ost, karry eller pølse, har alle en helt unik smag, smagen kan slet
ikke beskrives, de skal simpelthen prøves
Forberedelse: 20
min. Tilberedning: 1 time 10 min. 4 personer.
# Ingredienser
1 kålrabi
1 majroe
1 gulerod
75 g friskbælgede
ærter
½ fennikel
125 g hvidkål
150 g
butternut-squash
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
175 g brune
basmatiris
ca. 3 dl
grønsagsfond
2 spsk soja
275 g tofu
salt og peber
* Tilberedning
Skræl alle
grønsagerne, og skær dem i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg,
og hak dem.
Brun dem i olien i
en stor sauterpande.
Skyl risen, dryp den
af og kom den på panden.
Varm den igennem
under omrøring 2-3 min, og
tilsæt 2 dl kogende
fond. Rør, og læg låg på.
Rør soja i retten
efter 20 min, når risen har absorberet væsken.
Tilsæt alle
grønsagerne, bortset fra butternut-squashen.
Rør, og lad det
simre under låg 15 min.
Tilsæt squash.
Fortsæt 30 min, hold
øje med panden, og tilsæt en øsefuld fond,
når det begynder at
tørre ud. Smag til med salt og peber.
Skær tofuen i tern,
og tilsæt den efter de 45 min.
Vend den forsigtigt
i, og sluk for varmen. Server straks.
Brune ris med
vagtelæg
Kog 12 vagtelæg i
saltet, kogende vand i 4 min,
køl dem af under
koldt vand.
Pil æggene, og kom
dem i risene i stedet for tofuen.
Brune ris med ost
Udskift tofuen med
150 g fast ost i mindre stykker.
Brug fx comté, cantal,
beaufort eller moden gauda.
Brune karryris
Tilsæt 2 spsk karry
eller ½ tsk safran til kogevandet til risen.
Brune ris med
krydret pølse
Ønskes en
ikke-vegetarisk udgave, så erstat tofuen
med 1 chorizo eller
hvidløgspølse i skiver, brunet
hurtigt på panden
uden ekstra fedtstof.
Se alle de bedste
opskrifter med Tofu Ris Grønt Salat Tilbehør Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------