En kraftig gryderet
med gulerødder og kantareller. Den krydres med rødvin, hvidløg og timian. Retter
med vildt hitter altid! Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1 time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 6 pers.
# Ingredienser
1 kg yderlår af fx
rådyr
150 g bacon
2 gulerødder
2 løg
4 dl rødvin
2 spsk tomatpuré
6 fed hvidløg
2 laurbærblade
1 tsk timian
1 tsk salt
¼ tsk peber
1 liter
trompetkantareller eller 40 g tørrede
10-12 små løg
* Fremgangsmåde
1. Puds kødet af og
fjern hinder og brusk.
Skær kødet i 3 x 3
cm tern.
2. Skær baconet i
strimler. Svits det i en stegegryde eller på en pande.
3. Kom kødet i
gryden og brun det. Ekstra fedtstof behøves ikke.
4. Skræl gulerødder
og løg.
Skær begge dele i store tern og læg dem i gryden.
Lad det stege med
nogle min.
5. Tilsæt rødvin,
tomatpuré, pillede hvidløgsfed og krydderier.
Lad det hele koge
45-50 min.
Spæd evt. med lidt
mere rødvin.
6. Rens
kantarellerne og pil de små løg.
Tørrede kantareller
skal udblødes 30 min i vand.
Svits kantarellerne
i lidt fedtstof.
Kom kantarellerne og
løgene i gryden, når der mangler 30 min af kogetiden.
7. Server retten med
stegte kartoffelbåde og rønnebærgelé.
Tips: Retten kan fint laves dagen før. Stil den
koldt og varm den igennem lige inden serveringen.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------