Friske rødbeder og
rødvinseddike er gode ingredienser i denne gryderet, hvor vildtkød forenes med
rodfrugter. Retter med vildtkød hitter altid! Kan anbefales
Tid: 1¾ time. Retten
er fryseegnet. Holdbarhed 3 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
500 g småkød af vildt,
fx rådyr
1 spsk smør eller
margarine
1 tsk salt
5 dl oksebouillon
(vand + terning)
2 løg
2 gulerødder
5 friske rødbeder
1-2 spsk
rødvinseddike
1 laurbærblad
½ tsk allehånde
½ dl hakket persille
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
tern. Brun dem i fedtstoffet på en stegepande.
Læg det efterhånden
over i en gryde og drys med salt.
2. Hæld bouillonen
på og lad det småkoge under låg 45 min
3. Skræl imens løg,
gulerødder og rødbeder.
Skær løgene i både,
gulerødderne i cm-tykke mønter
og rødbederne i store tern.
4. Læg løg,
gulerødder og rødbeder i gryden.
Tilsæt vineddike,
laurbærblad og allehånde.
Lad retten koge
videre 30-40 min
5. Kontroller at
både kød og grønsager er møre.
Smag evt. til med
mere salt og vineddike.
6. Drys med persille
og server med kogte kartofler og cremefraiche.
Tips: Lav gerne en dobbelt portion ved efterårstid,
når det er sæson for vildt og rodfrugter.
Se alle de bedste opskrifter med Vildtkød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------