Æg royal eller æggestand er et festligt alternativ til
røræg. Nem og lækker opskrift på hjemmelavet æggestand til røget ål eller
ørred. Perfekt til frokostbordet. Få opskriften her...
# Ingredienser
3 æg
1 dl piskefløde
¼ tsk fint salt
hvid peber, friskkværnet
smør til pensling af form
* Fremgangsmåde
Pisk æg, fløde, salt og peber sammen.
Smør en firkantet aluform (a ca. 4 dl).
Hæld æggeblandingen i formen - gennem en fintmasket sigte.
Dæk formen med fx alufolie - prik lidt huller i folien med
en gaffel.
Stil æggestanden i et vandbad og bag den midt i ovnen i 30
min.
Lad æggestanden køle af tildækket i køleskabet - gerne til
næste dag.
Sådan laver du en æggestand:
Pisk 3 hele æg og fløde sammen i en skål.
Pisk ¼ tsk salt i.
Tænd for ovnen (175 °C).
Smør en form.
Hæld æggefløden i og kog den i vandbad i ovnen i 30 min.
Lad den køle til næste dag.