Har du brug for en ny og eksotisk opskrift med kylling? Så
prøv en gang denne sprøde salat med asiatiske indslag. Hurtigt let og lækkert
Forberedelse 10 min + marinering. Tilberedning 5 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 kyllingebryster uden skind à ca. 125 g
2 dl jordnøddesauce
1 spsk olie
1 agurk
½ porre
2 tørrede røde chilifrugter
1 dl ristede usaltede jordnødder (valgfrit)
blade af grøn salat eller romainesalat
* Tilberedning
1. Skyl og striml kyllingen og bland den med jordnøddesaucen
i en skål.
Dæk med plastfolie og stil i køleskabet 30 min.
2. Varm olien på en teflonpande og læg den marinerede
kylling på.
Kasser den marinade som bliver tilovers.
Steg kyllingen til den ikke længere er rosa, 3-4 min.
3. Skyl og skiv agurk og porre.
Hak chili og jordnødder.
Kom det hele på panden sammen med kyllingen og
brun yderligere 1 min. Tag panden fra varmen.
4. Læg et par salatblade på hver tallerken.
Fordel kyllingen på salaten og server straks.
MIKROOVNS-TIPS
Læg kylling, chili og porre i en mikroovnskål.
Sæt mikroovnen på høj effekt i 2-5 min, og
tilbered til kyllingen ikke længere er rosa.
Tilsæt agurk og nødder og varm på høj effekt
yderligere 2 min. Server som ovenfor.
Tips:
Anvend plasthandsker når du skal hakke chilien.
Chili indeholder olier, som kan give brandskader og
plasthandskerne beskytter hænderne godt.
Jordnøddesauce kan købes i asiatiske butikker og
i velassorterede levnedsmiddelbutikker.
Saucen bidrager med en krydret, sød smag til wokretter,
salater, ris- og pastaretter.
Saucen er god at have i huset og er let at ty til, når man skal
korttidsmarinere forskellige slags kød.
Pr. portion: Energi: Kcal 321 = kj 1348
Kulhydrat 6 g Protein 36 g Fedt 17 g (48%) Fibre 3 g
• Kasser resten af den marinade kyllingen har ligget i.
• Brug peberfrugt i stedet for chili, hvis smagen skal være
mildere.
Se alle de bedste opskrifter med Salater og med Dressinger
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.