Tilbehør. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 25 min. Tid til at trække: 1 uge. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser til Citron-pickles:
3 usprøjtede citroner
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
4 friske eller konserverede grønne chilipebre
1 dl olie
½ spsk hele sennepsfrø
½ tsk knust bukkehornsfrø
¼ tsk knust koriander
1,5 dl vand
0,5 dl citronsaft
eller vineddike
2 tsk salt
Endvidere:
¼ tsk knust bukkehornsfrø
Sylteglas
*
Sådan laves Citron-pickles:
1. Skyl citronerne godt og kom dem i en gryde med så meget
vand, at det netop dækker.
Kog citronerne i 10 min. Lad dem dryppe af i en sigte.
Skær dem i terninger på 1 cm, med skal.
2. Pil og hak løg og hvidløg.
Snit chilipebrene i fine strimler.
Friske chilipebre skal skæres igennem og befries for kerner
først.
Lad det foregå under rindende, koldt vand. Det er stærke
sager.
Gnid ikke øjne imens, og få ikke kerner under neglene. Det
svier længe.
3. Varm olien op i en gryde. Kom løg, hvidløg, chilipeber,
sennepsfrø, bukkehornsfrø og koriander ned i den meget varme olie og svits
blandingen under låg et minuts tid.
Ryst gryden et par gange. Dæmp varmen.
4. Tilsæt de delte citroner, vand og citronsaft eller
vineddike og lad picklesen koge under låg ved svag varme i ca. 10 min.
5. Lad picklesen køle af. Hæld den kolde pickles på
rengjorte glas.
Drys lidt knust bukkehornsfrø over. Bind til med syltepapir.
Tips: Lad picklesen stå en uges tid, mørkt og køligt,
før der spises af den.
Dette er en stærk pickles.
Picklesen bliver mildere, hvis den strimlede chilipeber
erstattes med 1 bdt hakket persille.
Citron-pickles smager godt til stegt og grillet kød.
Holdbarhed: 1 måned.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------