Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 45 min. Kogetid: ca. 20 min. Middelsvær at lave. Mellem pris.
# Ingredienser til Citrusmarmelade:
2 usprøjtede citroner
2 usprøjtede appelsiner
2 små usprøjtede grapefrugter
2 pomeranser
600 g sukker (ca. 7 dl)
6 dl vand
1 spsk geleringsmiddel
Sylteglas
*
Sådan laves Citrusmarmelade:
1. Vask frugterne. Skræl 1 citron og 1 appelsin tyndt med
kartoffelskræller.
Skær skrællerne i meget tynde strimler og kog dem klare i
lidt vand.
2. Pil resten af frugterne og kasser deres skaller. Pil
frugterne fri for hvide hinder.
Skær frugterne i tynde skiver, som deles i kvarte og fjern
kernerne.
3. Kom frugtstykker, citron- og appelsin skaller og vand i
en gryde og lad det koge ca 10 min.
Tilsæt sukker og kog yderligere 5 min.
4. Bland geleringsmiddel med 2 spsk sukker og rør det i
marmeladen under omrøring.
Lad marmeladen koge op.
5. Skum evt. marmeladen. Vask og skold sylteglas.
Hæld marmeladen på de rene glas og luk straks.
Tips: Brug ikke for moden frugt til marmeladen, som da
kan blive for tynd.
Som regel stivner marmeladen ret hurtigt, men det kan ske,
at der går nogle uger.
Holdbarhed: 6 måneder.
Se de bedste opskrifter med Citron
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------