Server denne elskede og sunde grønsag let stuvet med
mandler. Perfekt som en let hovedret med baguette som tilbehør. Spinat er en af
de mest næringsrige grønsager, som findes.
Forberedelse 10 min + optøning. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
900 g frossen spinat i hele blade
1 stort løg
2 fed hvidløg
4 spsk smør eller margarine
½ tsk salt
½ tsk sort peber
en knivspids reven muskat
2 dl cremefraiche
50 g smuttede mandler
* Tilberedning
1. Optø spinaten efter anvisning på pakken.
Pil og finhak løg og hvidløg.
Smelt 3 spsk fedtstof i en stor gryde og steg
først løget blankt, tilsæt derefter hvidløgene.
2. Læg spinaten i gryden og krydr med salt, peber og muskat.
Rør creme fraichen i og lad det simre ved svag varme ca. 5 min.
3. Striml mandlerne og rist dem gyldne i resten af
fedtstoffet
på en pande.
Hæld spinaten i et varmt serveringsfad, drys de ristede
mandler
over og server straks.
VARIATION
Ekstra lækkert bliver det, hvis man steger 100 g tern af
bacon
sammen med løgene. Salami i tern er også godt.
Et sydligere touch får man hvis man kommer 200 g
smuldret fetaost og 100 g grofthakkede grønne oliven i
spinaten.
Cremet spinat med mandler:
Pr. portion: Energi: Kcal 506 = kj 2125
Kulhydrat 27 g Protein 14 g Fedt 38 g (68%) Fibre 7 g
Tips:
Om foråret kan man købe vinterspinat.
Den sås i det sene efterår og høstes som en af de
allerførste friske grønsager i foråret.
Den er kraftigere i smagen end sommerspinaten som
høstes i oktober og november.
Man skelner også mellem blad- og rodspinat:
bladspinaten har lysegrønne blanke og fine blade
som man skærer af et for et ved høsten.
Rodspinaten har lidt mere krusede og mørke blade.
De fleste blade sidder tilbage på en stump rod.
Se alle de bedste
opskrifter med Kartofler og med Grønsager.
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min..