Logo

Dampet ris i lotusblade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dampet ris i lotusblade 

 
Aromaen fra bladene gennemtrænger risene og giver dem en enestående smag. Lotusblade kan købes i kinesiske butikker.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1 time. Tilberedning: 40 min.

 
# Ingredienser
2 lotusblade
4 tørrede, kinesiske svampe (eller tyndt skivede svampe)
175 g lang kornede ris
1 stang kanel
6 kardemommekapsler
4 kryddernelliker
1 tsk salt
2 æg
1 spsk vegetabilsk olie
2 forårsløg, hakkede
1 spsk sojasauce
2 spsk sherry
1 tsk sukker
1 tsk sesamolie

 
* Tilberedning
1. Fold forsigtigt bladene ud og skær langs folden for at halvere hvert blad.
Læg dem i en stor bradepande og dæk dem med varmt vand.
Udblød dem i ca. 30 min, til de er bløde.

 
2. Læg de tørrede svampe i en lille skål og dæk dem med varmt vand.
Lad dem trække i 20-25 min.

 
3. Kog risene i en gryde med kogende vand sammen med kanel, kardemomme, nelliker og salt i ca. 10 min - risene skal være delvis kogte. 
Afdryp grundigt og fjern kanelen. Hæld risene i en skål.

 
4. Pisk æggene let.
Varm olien i en wok og steg risene hurtigt under omrøring, til de er faste.
Tages op og sættes til side.

 
5. Afdryp svampene, klem overskydende væske ud.
Fjern den seje, midterste del og hak resten.
Rør dem i risene sammenmed æg, forårsløg, sojasauce, sherry, sukker og sesamolie.

 
6. Lotusbladene afdryppes, og risene deles i 4 portioner.
Læg en portion midt på hvert blad og fold dem sammen til en pakke.
Læg dem i en bambusdamper, de tildækkes og dampes over simrende vand i 20 min.
Ved servering skæres det øverste af lotusbladene af.

 
Næringsindhold:
Kalorier 163. Sukker 0,1 g. Proteiner 5 g. Fedt 6 g. Kulhydrater 2,1 g. Mættede fedtsyrer 1 g.

 



Dampet ris i lotusblade 
Dampet ris i lotusblade

Dampet ris i lotusblade



Se alle de bedste opskrifter med Wok

Se alle de bedste opskrifter med Ris

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.454 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her