Aromaen fra bladene gennemtrænger risene og giver dem en
enestående smag. Lotusblade kan købes i kinesiske butikker.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 1 time.
Tilberedning: 40 min.
# Ingredienser
2 lotusblade
4 tørrede, kinesiske svampe (eller tyndt skivede svampe)
175 g lang kornede ris
1 stang kanel
6 kardemommekapsler
4 kryddernelliker
1 tsk salt
2 æg
1 spsk vegetabilsk olie
2 forårsløg, hakkede
1 spsk sojasauce
2 spsk sherry
1 tsk sukker
1 tsk sesamolie
* Tilberedning
1. Fold forsigtigt bladene ud og skær langs folden for at
halvere hvert blad.
Læg dem i en stor bradepande og dæk dem med varmt vand.
Udblød dem i ca. 30 min, til de er bløde.
2. Læg de tørrede svampe i en lille skål og dæk dem med
varmt vand.
Lad dem trække i 20-25 min.
3. Kog risene i en gryde med kogende vand sammen med kanel,
kardemomme, nelliker og salt i ca. 10 min - risene skal være delvis kogte.
Afdryp grundigt og fjern kanelen. Hæld risene i en skål.
4. Pisk æggene let.
Varm olien i en wok og steg risene hurtigt under omrøring,
til de er faste.
Tages op og sættes til side.
5. Afdryp svampene, klem overskydende væske ud.
Fjern den seje, midterste del og hak resten.
Rør dem i risene sammenmed æg, forårsløg, sojasauce, sherry,
sukker og sesamolie.
6. Lotusbladene afdryppes, og risene deles i 4 portioner.
Læg en portion midt på hvert blad og fold dem sammen til en
pakke.
Læg dem i en bambusdamper, de tildækkes og dampes over
simrende vand i 20 min.
Ved servering skæres det øverste af lotusbladene af.
Næringsindhold:
Kalorier 163. Sukker 0,1 g. Proteiner 5 g. Fedt 6 g.
Kulhydrater 2,1 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.