Dild er en etårig
skærmplante, hvor både blade, stilke og skærme bruges. Bladdild kan fås året
rundt, mens krondild (dildens store blomsterskærme) kun findes i august/september,
men kan fryses.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 12 min.
# Ingredienser til Dildbrød:
1 bundt dild
2 spsk olie
evt. 1 fed hvidløg
(knust) salt og peber
2-4 skiver lyst brød
*
Sådan laver du Dildbrød:
Bland 2 spsk
fintsnittet dild sammen med olie, evt. knust hvidløg, salt og peber.
Smør den ene side af
brødet med olieblandingen og steg dem gyldne på en pande.
Pensl den anden side
resten af dildolien, vend brødene og steg dem gyldne.
Smør den ene side af
brødet med olieblandingen og steg dem gyldne på en pande.
Pensl den anden side
resten af dildolien, vend brødene og steg dem gyldne.
Server som tilbehør
til fisk og skaldyr.
TIPS: Bladdild
bruges til graved fisk, kolde sauce og dressinger, da den mister meget smag ved
opvarmning. Dildstilke kan bruges til kogning af skaldyr, fisk, kartofler og
grønsager. Krondild anvendes mest til syltning, men er også god i fiske-, kød-
og grønsagsretter, hvor man gerne vil have dilden med i den varme tilberedning.
Kilde: Hjemmets bedste MAD