Her finder du de bedste opskrifter på dressinger. Du finder opskrifter på dip, kolde saucer og dressinger til både hverdag og fest.
Ymerdressing med merian
Ylettedressing med
chili
Ylettedressing med
persille
Cremefraiche-sauce
med sennep og dild
Cremefraiche-sauce
med citronskal
Cremefraiche-sauce
med syltede agurker
Rør det syrnede produkt op med de øvrige ingredienser og
smag til.
Er dressingen for tyk, tilsættes lidt mælk eller fløde.
Lad dressingen stå og trække nogle timer i køleskabet.
Rør rundt i den lige før serveringen.
Ymerdressing med merian
(4 pers.)
2 dl ymer
½ dl piskefløde
1 tsk tørret merian
1 tsk groft salt
¼ tsk peber
1 spsk fransk aromasennep
* Tilberedning
Server fx. dressingen til en skål grøn salat blandet med ost
og
kogt skinke, skåret i terninger. Salaten kan serveres som
frokostret.
Dressingen kan også serveres til en skål blandet salat,
der serveres til en kødret.
Til toppen
Ylettedressing med chili
(4-6 pers.)
3 dl ylette, ymer eller tykmælk
½-¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
3 spsk sød chilisauce eller tomatketchup.
* Tilberedning
Server dressingen i en skål for sig til strimlet salat, kinakål
eller hvidkål og
hakket persille eller en skål blandet salat.
Til toppen
Ylettedressing med persille
(4-6 pers.)
3 dl ylette, ymer eller tykmælk
2 spsk mælk
½-¾ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 spsk revet skalotteløg
2 spsk hakket persille.
* Tilberedning
Server dressingen til salat, fx. icebergsalat med fennikel
og rød peber.
Til toppen
Cremefraiche-sauce med sennep og dild
(4-6 pers.)
3½ dl cremefraiche
1½ tsk groft salt
3 spsk sød fransk sennep
½ tsk tørret dild
2 spsk friskklippet dild
* Tilberedning
Server saucen som dip eller dressing til kold
kartoffelsalat.
Til toppen
Cremefraiche-sauce med citronskal
(4-6 pers.)
2 dl cremefraiche
18 %
2 dl cremefraiche 38 %
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk revet citronskal
2 spsk klippet dild
* Tilberedning
Hæld saucen hen over rensede, røgede ørred-, silde- eller
makrelfileter.
Pynt med dildkviste og server retten som forret.
Til toppen
Cremefraiche-sauce med syltede agurker
(4-6
pers.)
3½ dl
cremefraiche
1½ spsk revet løg
1½ spsk sød fransk sennep
4 spsk finthakkede, syltede agurker
1 tsk groft salt og friskkværnet peber.
* Tilberedning
Server fx. saucen til tunfiskesalat bestående af tunfisk i
olie, grøn salat,
tomatbåde og hårdkogte æg skåret i kvarte.
Denne salat er velegnet som forret.
Til toppen
Se også opskrifter på Dip og
kolde saucer
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.