Fedtegrever, de brunede bindevævsrester, som bliver tilbage ved afsmeltning af animalsk fedt; anvendes i gammelt dansk køkken som pålæg eller i sammensatte retter, især finker.
Tilbehør. Arbejdstid:
ca 20 min. Let at lave. Lav pris. (4 personer)
# Ingredienser til Fedtegrever:
1 kg svineflomme
(ister) eller fersk spæk eller gåse-, ande- eller hønseflomme
3 løg
groft salt
Tilbehør: groft
rugbrød
*
Sådan laves Fedtegrever:
1. Skær flommen i
små terninger.
Kom dem i en
tykbundet gryde og smelt dem langsomt ved jævn varme.
2. Pil imens løgene
og skær dem i skiver.
Kom dem ned til
fedtegreverne, når de er halvt færdige.
Lad det hele blive
brunt sammen.
3. Tag fedtegrever
og løg op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir.
4. Server
fedtegrever og løg varme drysset med groft salt med groft rugbrød til.
Tips: Fedtegreverne kan også spises kolde eller
bruges som drys over leverpostej og på friske salater.
Terninger fra et par
æbler kan brunes sammen med løgene. Fedtegreverne kan også krydres med lidt
timian.
Fedtegrever er
egentlig et biprodukt ved afsmeltning af fedt. De blev, som alt i gamle dage,
brugt i madlavningen og ses stadig i gamle retter, fx Brændende kærlighed.
Se flere opskrifter
med Tilbehør
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO
ooo -----------