Disse gyldne kartofler vil opsuge al saft og kraft af den
bouillon, de er overhældt med. De er helt uovertrufne til fjerkræretter eller
en saftig steg.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 40 min. Let. Portioner
4
# Ingredienser
4 mellemstore kartofler
½ liter hønsebouillon
50 g smør, smeltet
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 180 °C.
Kartoflerne skrælles og
tourneres derpå til en ensartet, aflang facon.
2. Kartoflerne placeres i et lavt, ildfast fad.
Hæld hønsebouillon i fadet, til kartoflerne er halvt
dækkede.
Mængden af bouillon vil afhænge af fadets størrelse.
3. Kartoflernes overflade pensles let med smeltet smør og
drysses med groft salt.
De bages i 30-40 min, eller til de er gyldne og føles møre
ved et stik med en skarp kniv.
De færdige kartofler tages forsigtigt op af fadet, fx ved
hjælp af en tang, og serveres rygende varme.
Kokketip Retten kan laves uden at tournere kartoflerne;
sørg blot for, at de har en ensartet størrelse. Tourneringen er kun vigtig for
præsentationens skyld, ikke for smagens.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.